شرکت اپل درزمینه ی موسیقی سابقه ی درخشانی دارد. خیلی ها از <<آیپاد>> (iPod) و <<آیتونز>> (iTunes) به عنوان انقلابی در صنعت موسیقی دیجیتال یاد می کنند. هرچند مدیرعامل سابق یعنی استیو جابز با ایده ی سرویس های موسیقی حق اشتراکی مخالف بود ولی اپل پس از مرگ او، در ماه ژوئن سال ۲۰۱۵ با معرفی سرویس <<اپل موزیک>> (Apple Music) رسما وارد این حوزه شد. در ماه نوامبر همان سال اپل برای گسترش دادن نفوذ سرویس موسیقی جدید خود و رقابت با سرویس های دیگر نظیر <<اسپاتیفای>> (Spotify) نرم افزار <<اپل موزیک>> را روی سیستم عامل اندروید معرفی کرد. هرچند حدود ۴ ماه از معرفی اپل موزیک برای اندروید می گذرد، این اپلیکیشن هنوز در مرحله ی بتا قرار دارد. ولی ما ترجیح دادیم بیش از این برای انتشار نسخه ی نهایی صبر نکنیم و نگاهی دقیق تر به این اپلیکیشن بیندازیم. اگر جزو طرفداران موسیقی هستید با دیجی کالا مگ در نقد و بررسی اپلیکیشن اپل موزیک برای اندروید همراه شوید.
شرکت اپل درزمینه ی موسیقی سابقه ی درخشانی دارد. خیلی ها از <<آیپاد>> (iPod) و <<آیتونز>> (iTunes) به عنوان انقلابی در صنعت موسیقی دیجیتال یاد می کنند. هرچند مدیرعامل سابق یعنی استیو جابز با ایده ی سرویس های موسیقی حق اشتراکی مخالف بود ولی اپل پس از مرگ او، در ماه ژوئن سال ۲۰۱۵ با معرفی سرویس <<اپل موزیک>> (Apple Music) رسما وارد این حوزه شد. در ماه نوامبر همان سال اپل برای گسترش دادن نفوذ سرویس موسیقی جدید خود و رقابت با سرویس های دیگر نظیر <<اسپاتیفای>> (Spotify) نرم افزار <<اپل موزیک>> را روی سیستم عامل اندروید معرفی کرد. هرچند حدود ۴ ماه از معرفی اپل موزیک برای اندروید می گذرد، این اپلیکیشن هنوز در مرحله ی بتا قرار دارد. ولی ما ترجیح دادیم بیش از این برای انتشار نسخه ی نهایی صبر نکنیم و نگاهی دقیق تر به این اپلیکیشن بیندازیم. اگر جزو طرفداران موسیقی هستید با دیجی کالا مگ در نقد و بررسی اپلیکیشن اپل موزیک برای اندروید همراه شوید.
اپلیکیشن اپل موزیک اجازه می دهد به سرویس موسیقی حق اشتراکی اپل با آرشیوی بیش از ۳۰ میلیون آهنگ دسترسی داشته باشید. این اپلیکیشن همچنین اولین راه رسمی برای دسترسی به آهنگ های خریداری شده در آیتونز روی گجت های اندرویدی است.
اگر پیش ازاین از محصولات شرکت اپل نظیر آیپاد، آیفون یا آیپد استفاده کرده باشید به احتمال زیاد با سرویس اپل موزیک آشنا هستید. ولی ازآنجاکه قصد بررسی اپلیکیشن اندروید اپل موزیک را داریم بهتر است ابتدا توضیحی مختصر در مورد این سرویس بدهیم. سرویس اپل موزیک اجازه می دهد به آرشیوی بالغ بر بیش از ۳۰ میلیون آهنگ دسترسی داشته باشید. می توانید به صورت آنلاین به این آهنگ ها گوش فرا دهید یا آن ها را برای زمانی که به اینترنت دسترسی ندارید دانلود و روی گجت خود ذخیره کنید. دسترسی به ایستگاه رادیویی موسیقی اختصاصی اپل یعنی <<بیتس ۱>> (Beats 1) و پیشنهاد موسیقی بر اساس آهنگ هایی که قبلا گوش داده اید از دیگر امکانات این سرویس است. استفاده از اپل موزیک شامل یک دوره ی آزمایش رایگان سه ماهه است ولی پس از اتمام این دوره باید ماهانه ۹٫۹۹ دلار برای استفاده ی شخصی یا ۱۴٫۹۹ دلار برای استفاده جمعی تا ۶ نفر پرداخت کنید.
پس از معرفی اجمالی سرویس، حال نوبت به بررسی اپلیکیشن می رسد. اپلیکیشن اپل موزیک پس از اپلیکیشن های Move to iOS و +Beats Pill سومین اپلیکیشنی است که اپل تاکنون برای سیستم عامل اندروید معرفی کرده. این خود نکته ی جالبی است که علی رغم انتشار تعداد زیادی اپلیکیشن از سوی گوگل برای دسترسی به سرویس های این شرکت روی iOS ، اپل تا پیش ازاین تمایلی به ارایهی سرویس های خود روی اندروید نشان نمی داد. اپلیکیشن اپل موزیک علاوه بر ارایهی این سرویس درواقع اولین راه رسمی برای دسترسی به آهنگ های خریداری شده در آیتونز روی گجت های اندرویدی است.
اپلیکیشن اپل موزیک اندروید
برای استفاده از اپل موزیک روی اندروید همچنان به یک <<اپل آیدی>> (Apple ID) نیاز خواهید داشت. اگر در حال حاضر از محصولات اپل استفاده می کنید یا پیش ازاین از آیتونز موسیقی یا فیلم خریده اید می توانید با همان اپل آیدی وارد شوید. درواقع این امکانی بسیار مفید برای افرادی است که به طور هم زمان از گجت های iOS و اندروید استفاده می کنند؛ چراکه بدین ترتیب قادر خواهید بود بدون نیاز به پرداخت مجدد، از سرویس اپل موزیک خود روی گجت اندرویدی هم استفاده کنید و به تمام آهنگ هایی که قبلا خریده بودید دسترسی داشته باشید. اگر پیش ازاین از محصولات اپل استفاده نکرده باشید برای استفاده از اپل موزیک باید یک اپل آیدی بسازید؛ می توانید این کار را داخل اپلیکیشن انجام دهید ولی ازآنجاکه فرایند ثبت نام در اپلیکیشن اندروید هنوز دچار مشکلاتی است احتمالا استفاده از آیتونز و رایانه گزینه ی بهتری خواهد بود.
رابط کاربری اپل موزیک اندروید در نگاه اول تا حد بسیار زیادی به نسخه ی iOS شباهت دارد. اپل تمام تلاش خود را کرده تا ضمن پیروی از چیدمان مرسوم اندروید، همان طراحی اصلی نسخه ی iOS را حفظ کند؛ این تصمیم برای حفظ یکپارچگی تجربه ی کاربران روی پلتفرم های مختلف منطقی به نظر می رسد ولی اگر صفحات شلوغ اپل موزیک در iOS شما را گیج می کند متاسفانه برادر اندرویدی هم این خصوصیت را به ارث برده است. مهم ترین تفاوت ظاهری نسخه ی اندرویدی اپل موزیک با نسخه ی iOS انتقال بخش های مختلف For You ،New ،Radio ،Connect ،Playlists و My Music از پایین صفحه به یک لیست کشویی مخفی در سمت چپ صفحه است. با لمس دکمه ی سه خطی قرارگرفته در سمت چپ بالای صفحه این منو نمایان خواهد شد. هرچند مخفی بودن گزینه ها ظاهر تمیزتری به اپلیکیشن می دهد ولی جابجایی میان بخش های مختلف با استفاده از این نوع منوی مخفی دشوارتر از تب های قرارگرفته در پایین صفحه ی نسخه ی iOS است.
ازنظر امکانات تقریبا تمام آنچه در نسخه ی iOS وجود دارد در نسخه ی اندروید هم یافت می شود. بخش For You مملو از پیشنهاد های موسیقایی خاص شماست. اپل موزیک هنگام ثبت نام برای این سرویس با استفاده از یک رابط کاربری گرافیکی جذاب از شما درخواست می کند تا سبک ها، خوانندگان و گروه های موسیقی موردعلاقه ی خود را معرفی کنید؛ سپس بر اساس این اطلاعات و آهنگ هایی که گوش کرده اید پیشنهاد هایی موسیقایی به شما ارایه می کند.
بخش New اجازه می دهد برحسب ژانر موردعلاقه ی خود در میان برترین آهنگ ها و آلبوم هایی که به تازگی منتشر شده اند به گشت وگذار بپردازید. در بخش Radio قادر خواهید بود به برنامه های رادیویی کانال اختصاصی اپل یعنی Beats 1 گوش فرا دهید یا از ایستگاه های رادیویی مختلفی که بر اساس سبک ها و هنرمندان مختلف توسط اپل موزیک ساخته شده استفاده کنید. با استفاده از بخش Connect می توانید فعالیت هنرمندان محبوب خود را از طریق عکس ها، فیلم ها و مطالبی که منتشر می کنند پیگیری کنید.
در بخش Playlists می توانید فهرست هایی سفارشی با استفاده از آهنگ های محبوب خود بسازید. درنهایت بخش My Music جایی است که تمام آهنگ هایی که از آیتونز خریده اید یا از سرویس اپل موزیک ذخیره کردید کنار هم نمایش داده می شوند. در صورت تمایل می توانید با فعال کردن گزینه ی Only Downloaded Music از اپل موزیک بخواهید تنها آهنگ هایی را که دانلود کرده اید در این بخش نمایش دهد.
خوشبختانه باوجوداینکه اپلیکیشن اندرویدی اپل موزیک هنوز در مرحله ی بتا قرار دارد در طول کار کردن با آن به مشکل خاصی برخورد نکردیم. برای استفاده از اپل موزیک، گوشی شما باید حداقل به نسخه ی ۴٫۳ اندروید مجهز باشد و ظاهرا این اپلیکیشن هنوز به شکل رسمی از تبلت ها پشتیبانی نمی کند.
البته متاسفانه از اپلیکیشن اپل موزیک نمی توانید به عنوان یک مدیا پلیر برای گوش فرادادن به آهنگ هایی که از منابع دیگر روی گوشی خود ذخیره کرده اید استفاده کنید. اپلیکیشن <<پلی موزیک>> (Play Music) گوگل هرچند برای استفاده از سرویس موسیقی آنلاین گوگل (Google Play Music) طراحی شده ولی اجازه می دهد فایل های شخصی را هم در کنار آهنگ های سرویس پلی موزیک پخش کنید. اپل موزیک در بخش My Music تنها آهنگ هایی را که از سرویس های موسیقی اپل دریافت کرده اید نمایش می دهد. اشکال دیگری که در مقایسه با نسخه ی iOS می توان از اپل موزیک اندروید گرفت فقدان کنترل صوتی است. البته در این مورد تقصیر مستقیما متوجه خود اپلیکیشن نمی شود. در iOS <<سیری>> (Siri) وظیفه ی اجرای فرمان های صوتی مربوط به اپل موزیک را بر عهده دارد؛ در اندروید Siri در دسترس نیست و <<گوگل ناو>> (Google Now) هم در حال حاضر از اپل موزیک پشتیبانی نمی کند. نکته ی دیگر این که در حال حاضر از طریق اپلیکیشن اندرویدی تنها امکان فعال کردن اشتراک انفرادی وجود دارد و برای ارتقا دادن اشتراک خود به نوع گروهی (خانوادگی) نیاز به یک رایانه ی مک یا گجت iOS خواهید داشت. به هرحال مهم این است که امکان اضافه کردن کسی که از اپل موزیک روی گجت های اندرویدی استفاده می کند به لیست اعضای خانواده وجود دارد.
این را هم در نظر داشته باشید که حتی برای فعال کردن دوره ی آزمایشی سه ماهه باید روش پرداخت حق اشتراک را معرفی کنید. برای این منظور هم امکان استفاده از کارت های اعتباری وجود دارد و هم امکان استفاده از گیفت کارت های آیتونز. حق اشتراک ماهانه پس از اتمام دوره ی آزمایشی سه ماهه از کارت اعتباری یا اعتبار موجود در حساب اپل آیدی شما کسر خواهد شد. البته درصورت تمایل می توانید تمدید خودکار اشتراک غیرفعال کنید.
درنهایت باوجود تمام نقاط مثبت به نظر می رسد اپل موزیک کار بسیار سختی برای رقابت با حریفانی داشته باشد که از سال ها پیش در این حوزه فعال بوده اند. سرویس موسیقی گوگل (Google Play Music) روزبه روز بهتر می شود و اسپاتیفای برای سال های متمادی یکه تاز این میدان بوده است. اپلیکیشن ها و سرویس های محبوب دیگری نظیر <<آردیو>> (Rdio)، <<راپسودی>> (Rhapsody)، <<پاندورا>> (Pandora) و <<یوتیوب موزیک>> (YouTube Music) هم گزینه های مناسبی هستند. البته فراموش نکنید که یکی از برتری های اپل موزیک، موسیقی های اختصاصی آن است که از طریق هیچ سرویس دیگری امکان دسترسی به آن ها وجود ندارد. قطعا اپل سرویس موسیقی خود را برای نفوذ به بازارهای جدید به اندروید آورده است؛ ولی به نظر می رسد این اپلیکیشن بیشتر به درد کسانی بخورد که از قبل عضو سرویس های موسیقی اپل بوده اند.
آرشیو موسیقی غنی با بیش از ۳۰ میلیون آهنگ
دسترسی به موسیقی های اختصاصی اپل موزیک
امکان دانلود آهنگ ها برای استفاده ی آفلاین
دوره ی آزمایشی رایگان سه ماهه
کانال رادیویی اختصاصی اپل و ایستگاه های رادیویی متنوع
اشتراک خانوادگی (افزودن حداکثر ۶ نفر به لیست اعضای خانواده برای استفاده از سرویس با پرداخت یک حق اشتراک)
پیشنهاد آهنگ با توجه به سلیقه ی موسیقایی کاربر
بهینه نبودن رویه ی ثبت نام برای اندروید
عدم دسترسی به ویدیوها (در آینده اضافه خواهد شد)
عدم امکان استفاده به عنوان مدیا پلیر برای اجرای فایل های دانلود شده از منابع دیگر
فقدان کنترل صوتی
نیاز به رایانه ی مک یا گجت iOS برای فعالسازی اشتراک خانوادگی
دانلود آهنگ جدید نوان خیابونای شهر
دانلود آهنگ جدید حمید هیراد به نام خداحافظ
دانلود آهنگ علیرضا بیرانوند مدافع وطن و حرم
اپل ,ی ,های ,موزیک ,سرویس ,اپلیکیشن ,اپل موزیک ,استفاده از ,نسخه ی ,سرویس های ,از اپل ,دسترسی داشته باشید ,عامل اندروید معرفی ,آهنگ دسترسی داشته ,کنند هرچند مدیرعامل